46

Известен британски актьор чете английското издание на „Времеубежище“

Актьорът Тоби Стивънс, син на Маги Смит, записа романа на Господинов

Актьорът, когото познаваме като Ленски от култовия филм „Онегин“ с Ралф Файнс и Лив Тайлър, е записал като аудиокнига английското издание на „Времеубежище“, което спечели Международен Букър през май тази година. Тоби Стивънс прави стремителна кариера в Кралския Шекспиров театър, играе в постановки на „Хамлет“,  „Сън в лятна нощ“, „Мяра за мяра“. В киното можем да го видим също в „Possession“ с Гуинет Полтроу, във филма за Джеймс Бонд „Die Another Day“ си партнира с Пиърс Броснан, участва в редица телевизионни сериали на БиБиСи.

Тоби Стивънс е един от най-търсените гласове за аудиокниги и радиосериали. Той е гласът на Филип Марлоу в драматизациите на романите на Реймънд Чандлър, гласът на Вронски в „Ана Каренина“. През 2011 записва за БиБиСи заедно със звезден състав от британски актьори Библията във версията на Кинг Джеймс.

Негова майка е звездната британска актриса Маги Смит, носителка на два Оскара, награди Еми и Тони, която знаем от филми, като „Госфорд парк“, „Смърт край Нил“, поредицата за Хари Потър и др.

Тоби Стивънс първо записа през пролетта кратък откъс, представящ „Времеубежище“ (в превода на Анджела Родел) за сайта на наградите „Букър“. Краткото видео се радва на десетки хиляди гледания в мрежата.

Видеото може да се види тук.

Аудиокнигата - https://www.amazon.co.uk/Audible-Time-Shelter/dp/B0CKRG7SCS/ref=tmm_aud_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?