Следвайте ни

Изтича детският конкурс „Старинен Пловдив през детските очи“

viber icon

Броени дни остават до края на детския конкурс за художествено творчество, организиран от ОИ "Старинен Пловдив", под надслов: „Старинен Пловдив през детските очи“. Последната дата, в която малчуганите могат да изпратят творбите си за участие, е 27 май. Вече са представени десетки произведения на подрастващи от Пловдив, Варна, Севлиево и други населени места. Те са в различни стилове и техники-масло, пастел, графични, компютърни анимации.

Организаторите имат за цел да провокират деца на възраст от 7 до 14 години да творят, без да им поставят ограничения нито във вида и жанра на изобразителното изкуство, нито в сюжетите. Водещи са само желанието за изява и запечатаните впечатления и емоции, преживени в Стария град на Пловдив.

Експертно жури ще селектира най-добрите творби, които ще участват във виртуална изложба. Тя ще бъде представена на 1 юни по случай Международния ден на детето. Ще е достъпна във Facebook и Instagram страниците на общинската институция -  Plovdiv Old Town /official/. В същия ден ще бъдат съобщени и имената на отличените финалисти. 

От екипа на Института обясниха, че всички селектирани участници, освен участие в публичната виртуална експозиция, ще получат и персонална електронна грамота. Награда ще има за трима носители на приза „отличен“ и три поощрения, за двете дефинирани възрастови категории – 1-ви - 4-ти клас и 5-ти - 7-ми клас.  

На отличените ще бъде предоставена зала за организиране на представителна изложба, която ще бъде включена в културния календар на ОИ „Старинен Пловдив“. Нейната реализация ще бъде след отмяна на извънредната епидемична обстановка. Разбира се, организаторите са осигурили и други изненади, които малките творци ще получат в деня на откриване на изложбата. 

И макар че срокът изтича, младите таланти на България имат време да се включат до 17:30 часа на 27 май, като пратят рисунките си на електронна поща [email protected]

Регламентът и общите условия на конкурса може да откриете ТУК.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?