Изпратиха с аплодисменти Венета Зюмбюлева СНИМКИ

Прекрасна артистка, прекрасен човек. Беше много близка приятелка още от института, след това в плевенския театър, след това в младежкия. Много я обичам." Това каза пред БГНЕС актрисата Вера Среброва, която дойде, за да отдаде последна почит на приятелката и колежката си Венета Зюмбюлева, за чиято кончина съобщиха от Младежкия театър „Николай Бинев“ в петък.

„Имаше една прекрасна роля, но тя не е единствена, в „Архангелите не играят флипер“. Беше забележителна, но тя навсякъде беше добра. Беше дарена от Господ с талант и с можене“, каза Среброва.

Елена Коларова работи като гримьор в театъра от 38 години и е станала свидетел на израстваннето на много от известните ни актьори, играли там. За Венета Зюмбюлева може да каже само хубави неща.

„Венета беше един прекрасен човек и актриса“, заяви тя и добави, че си отиват големи актьори, но те имат достойни наследници.

 

Актьорът Стефан Мавродиев сподели, че не само е гледал Венета Зюмбюлева в много роли, но и е играл на една сцена с нея.

„Венета беше забележително същество. Аз й виках Винету. С нея сме играли в куп представления. С нея имаме невероятни спомени и работа“, каза той.

В последните години Зюмбюлева се занимаваше и с дублаж и нейни колеги дойдоха да изразят почитта си.

„Отива си един голям човек, изключително чист, невероятен човек и брилянтна актриса“, заяви колегата ѝ в дублажа Николай Николов. Той обясни, че след това отиват на запис на сериала „Опасни улици“, в който Зюмбюлева е участвала, но след като се разболяла снимките продължили с друга колежка.

В последния си път Зюмбюлева беше изпратена с аплодисменти. Поклон пред светлата ѝ памет!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?