Следвайте ни

Изпратиха ЕСК с детски купон в Природонаучния СНИМКИ

viber icon

Шумна забава огласи днес залите на Регионалния природонаучен музей. Своеобразният купон „Живата планета“ бе част от закриващия уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата и събра на едно място десетки деца и родители. Събитието позволи на тайфата да щъка свободно из различните части на музея и да разглежда всички експозиции. Желаещите се впускаха в различни образователни игри, оцветяваха животни, сглобяваха мозайки, а за награда получаваха рисунка на лицето от актрисата Валерия Милева.

Още с влизането в залата някои мъници започваха да скачат от радост при вида на птиците, други имитираха движенията на маймунките, а трети втренчено проследяваха буйната растителност зад витрините. Препускайки из коридора, 7-годишният Стефан сподели пред екипа ни, че най-много се зарадвал на рибите от филмчето за Немо, затова искал после да седне и да го нашарят с оранжево по бузките, та да заприлича на известния анимационен герой. Негова връстничка пък бе решила да се превърне в тигрица, след като видяла тази от лентата „Кунг-фу Панда“. 

На малка дървена маса Асен редеше парче по парче дървен пъзел, за да сглоби зайче, а до него майка му завърташе частите, за да получи папагал. Отсреща Даяна Попова, или принцеса Даяна, както тя самата се представи, дефилираше в розово пухено яке пред фотографа на „Марица“, за да покаже как е съчетала рисунката на лицето си с цвета на връхната дреха. На крачка разстояние други малка дама дърпаше майка си за крачола, за да тръгват по бързо, тъй като искала да види „балона с големите акули“. А отвън, до музея освен грамадните балони под формата на летящи риби, се издигаше и „Живата земя“ пълна с хелий. 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?