Следвайте ни

Изложба с антични оръжия на фестивала "Пловдив - древен и вечен"

viber icon

За първи път на фестивала „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство” ще бъде оформена изложба с оригинални антични и средновековни оръжия.

„Артефактите са участвали в древни битки. Те са предоставени не от музеи, а от частни колекции”, каза Красимир Джамбазов от сдружение „Филипопол”, което е организатор на събитието.

Оръжията са оригинални и все още не е решено как ще бъдат експонирани в подходяща среда. Гостите ще могат да ги пипнат и да ги сравнят със своите реплики.

„Това се прави за първи път на такъв фестивал. Ще се договорим със собствениците на колекциите – какво и как могат да изложат”, обясни Джамбазов.

Става въпрос за антични и средновековни мечове, хладни оръжия и вероятно доспехи.

Окончателно са определени и основните участници във фестивала, който ще е между 17 и 19 септември. Те ще са от Украйна, Румъния и Сърбия.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дии

Дии

15.07.2021 | 18:19

Това да не е онзи фестивал на който възрастни мъже се дуелират с дървени мечове и си играят на рицари? Ако е този много е яко, голям смях пада.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?