Следвайте ни

Издадоха коледните разкази на Стефан Бонев

viber icon

В навечерието на най-светлия християнски празник - Рождество, излиза от печат последният сборник с разкази на един от най-добрите и атрактивни разказвачи - Стефан Бонев. Той беше два пъти носител на наградата „Пловдив“, на много престижни литературни награди, беше публикуван в авторитетни антологии в чужбина и в редица учебни помагала по литература.

Първият разказ от тази книга се ражда през 2009 г. „Календарът“ е посветен на Коледа и Нова година. В тази лека и забавна история авторът кодира вроденото ни очакване, че заедно с 1 януари ще се роди нещо ново, както и вярата, че идват по-добри дни за всички нас.

И така последователно се появяват и следващите шест разказа - по един за всяка Коледа. Един от тях, дал заглавието на книгата - „Гълъб за Бъдни вечер“, е посветен на писателя и приятел Димитър Атанасов, по чиято идея Стефан Бонев решава да издаде всичките си коледни разкази в специален сборник. И така се ражда тази малка, но много специална книга.

В нея отново, както отбелязва проф. Клео Протохристова, Стефан Бонев блестящо показва „как безсловесното може да бъде ословесено или как мракът на самотата изсветлява в ореол на святост“.

Книгата вече е налична по книжарниците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?