Следвайте ни

Избират нов директор на Кукления театър

viber icon

Един от любимите управници на културна институция в Пловдив – Виктор Бойчев, се оттегля от поста на директор на Държавен куклен театър. Бойчев влезе в длъжност през 1999 година и за две десетилетия издигна театъра до висини, които отдавна не бе достигал. Междувременно водеше курс по Актьорско майсторство в Пловдивски университет, като асистент на проф. Анастасия Савинова. Учеше студентите и на Мениджмънт на театъра.

Под негово управление куклите си извоюваха редица престижни отличия, театрални награди „Икар“ и „Аскеер“. Организираха се фестивали, създадоха се спектакли, специално за Европейска столица на културата.

Дойде това време, в което се провежда конкурс за директор на театъра, който Бойчев печелеше с лекота. Макар че той бе подал документи, не се яви на събеседването с комисията. Директорът е кандидатствал и за работа в Москва, за която се очаква да излязат резултатите.

Официалните резултати за нов директор на Кукления също се очаква да излязат до броени часове. Почти сигурно е, че мястото ще заеме пловдивският актьор Петър Влайков.

Петър е завършил Актьорство за драматичен театър в класа на Лео Капон в ПУ „Паисий Хилендарски“, а после става магистър по Арт мениджмънт. След това се присъединява към трупата на хасковския театър, а от 2011-та е и асистент на Лео Капон в пловдивския университет, където предава опита си на младите артисти.

Очаквайте подробности....

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?