3906

Иван Велков от P.I.F. пред "Марица": Ще извадим песен, която Димо записа малко преди да си отиде

Бандата дарява на Пловдив акустична магия с най-големите си хитове

Една от най-добрите родни банди - P.I.F., ще подари специално и незабравимо изживяване на пловдивската публика. Изумителните музиканти продължават мисията на Димо, който си отиде без време, и изпълняват безбройните хитове на групата, които той остави като наследство. Поредното докосване на душите на феновете ще бъде именно в Пловдив. В 21 часа утре вечер P.I.F. ще превземат Пивоварницата. 

„Ние сме го замислили като акустичен концерт. Песните ще изпълняват Ерсин от „Jeremy” и Марияна от „Силует“. Ще бъде нещо много специално, особено в присъствието на женски вокал. Ще изпълним парчетата, които всички обичат“, разказа пред „Марица“ китаристът на бандата Иван Велков.

Съвсем наскоро бял свят видя парче с гласа на Димо, написано специално за Ники Урумов преди 21 години. То носи името „Обезумели“. Интересното при него е, че в първия куплет се чува гласът на обичания Димо. „Нашата концепция беше да довършваме неща, които той е правил и не успя да довърши. Продължаваме делото му“, каза Велков.

И разкри пред медията ни, че изненадите няма да свършат дотук. Бандата готви поне едно ново парче, което е изпято от Димо, но не е видяло бял свят след загубата му. „Правим възраждане. Имам​е много недовършени нещ​а, но всичко с времето си. Например има едно парче, къдет​о изцяло е изпято от него. Ще го издадем, нищо че в демовариант. Записа го, преди да влезе в болница. Има много материал и изненадите тепърва предстоят“, увери китаристът на P.I.F.

Както многобройните фенове, така и членовете на бандата все още не могат да приемат загубата на Димо. „Радвам се, че хората много се кефят, когато изпълняваме песните ни. Тази любов поддържа жив образа на Димо. Благодаря на всички, че продължават да ни подкрепят, че пеят песните ни, че всички заедно продължаваме приказката, която Димо създаде“, каза Иван Велков.

Приказката на P.I.F. започва някъде около 1992 година. Тогава във Варна Иван и Димо сформират групата “Resemblаnce”. Около 1998 година решават да дойдат в София и да свирят в клуб. Тъй като името е трудно за помнене и произнасяне, за една вечер настъпва промяната. Така вече групата се казва P.I.F. и официално има първо участие с новото име. Следват години на хитове, в които бандата създава „цялото небе“ и пали неподозиран „огън“ в сърцата на своите фенове.

През лятото на 2021 г., няколко месеца след смъртта на Димо, бандата издаде албума „P.I.F. 6”, изцяло записан с неговия глас. „Ние почти го бяхме подготвили за издаване, беше на 98% готов. Всичко беше изпято, изсвирено, остана само техническата част. Цялото нещо е, че “P.I.F. 6” е един много различен от другите албуми. Ние просто решихме, преди да започнем да правим каквото и да било, да няма никакви компромиси - да не се спазват радиофонични формули, да не търсим хитове. Решихме, ако краят на песента идва след първия припев, да идва. Затова е много странен. Много от песните имат по-различни текстове от обичайните. Вижда се как Димо се е променил, как го вълнуват други теми, много по-дълбоки, на първо място, разбира се, е любовта. Мога да кажа, че този албум е най-зрелият,  по някакъв начин показва, че сме пораснали. Това е и много специален подарък за феновете“, разказа тогава пред „Марица“ Иван Велков.

В акустична опаковка като подарък за феновете идва и концертът на P.I.F. в Пловдив утре вечер. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?