Следвайте ни

Иван Тотев: Господ да поживи Веска Сариева

Запазват паветата на ул. „Отец Паисий”

viber icon

Правоъгълните павета, извадени от  ул. „Отец Паисий”, ще бъдат върнати обратно, след като се подмени водопровод и канализацията.  Няма да ги сменяме, увери кметът Иван Тотев.  Той нарече „странна истерия”  коментарите, които се появиха по повод неговото изявление, че по-дългите павета от ул. „Отец Паисий” ще бъдат преместени в Тютюневия град, а на тяхно място ще докарат каменни блокчета от Коматевско шосе и бул. „Васил Априлов”.

Срещу  смяната се обявиха  бившият кмет, сега депутат Славчо Атанасов, издателката Божана Апостолова, галеристката Веселина Сариева. Славчо Атанасов е сезирал министъра на културата Боил Банов, който мигновено изпратил проверка от Инспектората на ул. „Отец Паисий”.

„ Веска Сариева е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната програма на Общината, че не знам какво ще прави тогава”, предупреди Тотев. Той даде пример с археологическите разкопки, от които е видно, че един материал се използва за няколко градежа. „Абсолютно  нормално е едно паве  от „Васил Априлов” да отиде другаде”, отбеляза градоначалникът.

„Тези правоъгълни павета станаха уникални. Но ако искате да се поразходим из Пловдив, ще видим и на други места такива павета, например, на ул. „Цар Асен”.  Значи не са толкова уникални”, направи извод Иван Тотев.  Кметът напомни, че на ул. „Отец Паисий” има не само правоъгълни, но и квадратни павета, които също ще се запазят. "Такива, квадратни, са и пред офиса на Веска Сариева, тя може да бъде спокойна", препоръча кметът. И допълни: ” Правоъгълните павета ще отидат на правоъгълни места”.

На министъра на културата Боил Банов кметът препоръча да се произнесе за Тютюневия град, вместо за паветата. „Чакаме го доста време и се надявам, че през февруари ще даде отговор по режимите, за да отпушим работата в Тютюневия град”, рече градоначалникът.  Той допълни, че проектът за реконструкцията на ул. „Отец Паисий” е съгласуван с НИНКН, но в него не се коментира къде кое паве да бъде сложено.

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?