Следвайте ни

Иван Тотев: Господ да поживи Веска Сариева

Запазват паветата на ул. „Отец Паисий”

viber icon

Правоъгълните павета, извадени от  ул. „Отец Паисий”, ще бъдат върнати обратно, след като се подмени водопровод и канализацията.  Няма да ги сменяме, увери кметът Иван Тотев.  Той нарече „странна истерия”  коментарите, които се появиха по повод неговото изявление, че по-дългите павета от ул. „Отец Паисий” ще бъдат преместени в Тютюневия град, а на тяхно място ще докарат каменни блокчета от Коматевско шосе и бул. „Васил Априлов”.

Срещу  смяната се обявиха  бившият кмет, сега депутат Славчо Атанасов, издателката Божана Апостолова, галеристката Веселина Сариева. Славчо Атанасов е сезирал министъра на културата Боил Банов, който мигновено изпратил проверка от Инспектората на ул. „Отец Паисий”.

„ Веска Сариева е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната програма на Общината, че не знам какво ще прави тогава”, предупреди Тотев. Той даде пример с археологическите разкопки, от които е видно, че един материал се използва за няколко градежа. „Абсолютно  нормално е едно паве  от „Васил Априлов” да отиде другаде”, отбеляза градоначалникът.

„Тези правоъгълни павета станаха уникални. Но ако искате да се поразходим из Пловдив, ще видим и на други места такива павета, например, на ул. „Цар Асен”.  Значи не са толкова уникални”, направи извод Иван Тотев.  Кметът напомни, че на ул. „Отец Паисий” има не само правоъгълни, но и квадратни павета, които също ще се запазят. "Такива, квадратни, са и пред офиса на Веска Сариева, тя може да бъде спокойна", препоръча кметът. И допълни: ” Правоъгълните павета ще отидат на правоъгълни места”.

На министъра на културата Боил Банов кметът препоръча да се произнесе за Тютюневия град, вместо за паветата. „Чакаме го доста време и се надявам, че през февруари ще даде отговор по режимите, за да отпушим работата в Тютюневия град”, рече градоначалникът.  Той допълни, че проектът за реконструкцията на ул. „Отец Паисий” е съгласуван с НИНКН, но в него не се коментира къде кое паве да бъде сложено.

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?