Следвайте ни

Иван Матанов идва с 33 стихотворения в Пловдив

Премиерата на „Всичко, което помня“ ще бъде на 10 май в книжарница „Хермес“

viber icon

Известният поет и дългогодишен зам.-главен редактор на вестник „Стандарт“ Иван Матанов направи премиера на стихосбирката „Всичко, което помня“ в книжен център „Гринуич“ в София във вторник вечерта. Книгата бе представена от пловдивския издател и управител на издателска къща „Хермес“ Стойо Вартоломеев, който е и неин редактор. Вартоломеев изненада поета, като прочете стихотворение от първата му книга от 1982 г.,  която също е редактирал навремето.  


Избрани откъси от стихосбирката на Матанов прочете актьорът Руси Чанев. „Всичко, което помня“ ще бъде представена на 10 май в централната книжарница на „Хермес“ в Пловдив. Иван Матанов е роден на 20 май 1952 г. в София. Издал е 10 поетични книги, една публицистична и една преводна със стихове на австрийския поет Ерих Фрид. Негови книги са преведени на руски и сръбски език. Работил е като редактор в редица литературни издания и всекидневници. Член е на Съюза на българските журналисти.


Матанов е носител на следните отличия: Студентска награда за поезия „Димчо Дебелянов“, поетична награда на издателство „Христо Ботев“. Журналистически приз „Черноризец Храбър“ и Национална литературна награда за поезия „Слав Хр. Караславов“.

„Повечето от творбите на Матанов приличат на придихание. Колко много и различни неща може да каже една въздишка. А мълчанието след нея? Паузите на Иван Матанов са пълни с текст. Така могат да мълчат само разсипниците на думи“, казва за неговата поезия Любомир Левчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?