Италианец изчисли колко струва животът му в "Черната кутия"

Фестивалът „Черната кутия” започва тази вечер с постановката „Human Capital” на италианската трупа от Флоренция Kinesis CDC. Тя започва в 19 часа в Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив.

Автор на спектакъла с авангардни танци е хореографът Анджело Егаресе. В трупата му играят четири млади момичета и един младеж. 

„Шоуто ни е правено във времето на ковид, затова и разглежда хората в пандемията. Интересувам се от промените в човешките чувства и отношенията между хората”, обясни Анджело Егаресе. 

Така хореографът ражда концепцията за „Човешки капитал”. Въпросът който задава италианският хореограф е колко е стойността на един човешки живот?

„За всеки е различна. За мен тя е 2000 евро – това е моят човешки капитал. Падна ли под 2000 евро и семейството ми гладува. Така стигаме до трите стълба – живот, време и знание. Ако имаме време – нямаме пари. Ако имаме знание, - нямаме време, а понякога и пари и тн. Без знанието не можем да имаме смислен живот”, е беден е Анджело Егаресе. 

Другите въпроси, които задава постановката „Human Capital” са колко жестоко падаш, ако спреш да работиш. Локдаунът в Италия е бил изключително жесток, признава Егаресе. Още не е ясно как това е повлияло на психиката на италианците.

„Това, което загубихме е фокуса ни в бъдещето. Това е голям проблем! Загубихме усещането си за „утре”. Задаваш си въпроса: Какво да правя сега? Но никога вече „Какво ще правя утре”, казва хореографът Анджело Егаресе. 

Трупата Kinesis CDC е частна, но е поддържана от италианска фондация. Всяка година подписва нов договор за подкрепа. Участва в редица световни фестивали, както и в най-важната културна проява в Италия – фестивала във Флоренция. 

Другите заглавия от „Черната кутия”

1 юли /четвъртък/, 19:00 ч.

Държавен куклен театър - Пловдив

БОМБЕТО

по Йордан Радичков

 

3 юли /събота/, 19:00 ч.

Драматичен театър - Пловдив, 

Камерна зала

BLUE INK 

Enya Belak / Flota Institute

Словения / Великобритания

 

19 юли /понеделник/, 19:00 ч.

AVIATRICES

The Holektiv Company

Чехия

 

21 юли /сряда/, 19:00 ч.

Драматичен театър - Пловдив, 

Камерна зала

PAULA

Editta Braun Company

Австрия

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?