Следвайте ни

Историческият музей преборва влагата при експонатите с 8880 лева

viber icon

Историческият музей има одобрен проект за 8880 лева от Министерството на културата. Той е за движимото културно наследство и визуалните изкуства.

Проектът „Подобряване на средата за съхранение и опазване на културните ценности във фондовете на РИМ – Пловдив” спечели пълно финансиране.

С тези средства музеят ще подобри условията  при които съхранява експонатите и документите, които не са включени в постоянната му експозиция.

Ще дооборудва хранилищата си с влагоуловители, измерватели за температура и влага за метални шкафове за оръжие и шкафове за съхранение на особено ценни движими култури ценности.

Проектът цели и да изкара на светло дейностите, които се извършват във фондохранилищата. Това ще става с видео и виртуални турове. 

Природонаучният музей и Градската художествена галерия са другите две институции, които имат одобрени проекти по тази програма на министерството.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?