Испански топдизайнер лепи гигантски кукли за Айляк парада

Испанският графичен дизайнер и художник Доминго Пино се включи в екипа на режисьорите Пламен Радев и Елена Пап, който изработва гигантските кукли за първия у нас Айляк парад в Пловдив. Доминго е от Мадрид и досега не се е занимавал с подобно изкуство. Той е голямо име в областта на плаката. Автор е на невероятни творби, свързани с киното и театъра.

 „Доминго Пино прави една от големите глави на кукли, които ще участват в шествието на айляците първо на Лаута, а после на Главната догодина”, обясни Радев.

Вчера към екипа, който изработва маски и кукли, се включиха и 12 деца от дом „Олга Скобелева”, както и симпатизанти от Българския червен кръст. Шест от децата вече са работили за парада на празника на безгрижието, а за останалите правенето на маски бе голяма новост. Децата от дома ще правят малки рибки от велпапе. „Те ще са свитата на 5-метровия айляк-рибар”, уточни режисьорът Радев.

Само за една седмица 25 доброволци, сред които 9 деца, са дошли в СКЛАД в Тютюневия град, където са част от дейностите на фондация "Пловдив 2019". Малкият айляк парад ще е на 27 октомври в парк Лаута. Големият - в началото на май догодина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?