Следвайте ни

Инженер от Окаяма прогони демоните от Главната СНИМКИ

viber icon

Самурай и демони се сблъскаха на откритата сцена пред Общината. Така танцьорите от японския град Окаяма отбелязаха 47-а годишнина от побратимяването си с Пловдив. 

Танцът Ураджа показва сблъсъка на древния герой Момотаро със злите духове на острова си. Танцът е динамичен и с много емоции. 

На сцената присъстваха всякакви персонажи, включително и японки в традиционни кимона. 

В ролята на супергероя влезе електроинженерът от Окаяма Хироши Сатоу. Той бе облечен в строг самурайски костюм от черна коприна от 16 век. 

„Всяка гънка от дрехите ми е такава, каквато е била преди 400 години”, каза инженерът и обясни, че малко съвременни шивачи могат да ушият такъв сложен костюм. 

На сцената Хироши Сатоу извади бамбуковата си флейта шакухачи.

След като прогони демоните той се снима с десетки пловдивчани. Тогава показа и традиционния японски джоб – широките ръкави, където самураите навремето са държали парите си. Сега те служат за място, където стои смартфонът. 

Момотаро означава „Прасковено момче”. Той идва на този свят, за да се бори срещу злите сили и благодарение на помощта на животни успява да победи духовете на Демонския остров. 

Статуята на супергероя е в Цар Симеоновата градина. Там е представен в традиционната си компания – маймунка и куче. 

Снимки Атанас Кънев

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?