3906

Информационен ден по Програма „Култура“ на община Пловдив

В голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“ днес се проведе информационен ден за представяне на новата платформа и сайт Програма „Култура“ на община Пловдив: https://culture.plovdiv.bg/.

Тя бе за електронно подаване на проектни предложения и електронно отчитане на дейностите, които се финансират по Наредбата за реда и условията за финансиране на проекти по Програма „Култура“, част от Календара на културните събития на Община Пловдив. Програмата бе приета с Решение № 122, взето с протокол № 6 от 11. 04. 2024 г. на Общински съвет – Пловдив.

Това е първото обучение на културни оператори за работа с платформата, за да може от 1 август, желаещите да подават документи чрез нея. До края на настоящата година все още ще може да се кандидатства и по стария начин – на хартия и по ел.поща.

Целта на създаване на платформата е да се опрости начина на кандидатстване, процесът да бъде максимално прозрачен и да се създаде база данни, архив на всичко, което се случва в културния живот на Пловдив по Културния календар.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?