IN MEMORIAM! Отиде си голям актьор

Актьорът Валентин Гафт е починал на 85-годишна възраст, като за кончината му съобщи неговата съпруга Олга Остроумова, предава БТА. "Да, него вече го няма. Това стана днес", заяви Остроумова.

Последната изява на Гафт бе по повод смъртта на неговия колега Армен Джигарханян, който почина преди месец.

"На земята има много по-малко арменци, отколкото има филми, в които Джигарханян е играл!", каза тогава Гафт. Той никога не е криел обичта и възхищението си към Джигарханян.

"Всичко, което той създава, е винаги необичайно, винаги просто, мъдро, грандиозно! Винаги съм обичал, обичам и се възхищавам на този човек. Това е изключителна палитра от цветове и вътрешна дълбочина - изумително е как всичко това съжителства в един човек и се изразява толкова просто , толкова естествено.", написа Гафт в поздрав за Джигарханян по повод неговия 75-и юбилей.

Валентин Гафт е роден на 2 септември 1935 година. Той завършва МХАТ през 1957 година. Работи в Московския драматичен театър, в Театъра на Моссовет, в Театъра на сатирата. Част е от трупата на Московския театър "Съвременник" от 1969 година.

Известен е с ролите си в спектаклите на Роман Виктюк, Николай Коляда, Галина Волчек и много други режисьори. Гафт се снима активно и в киното, като ще бъде запомнен с ролите си в "Седемнадесет мига от пролетта", "Здравейте, аз съм вашата леля", "Чародеи" и други.

Той ще бъде погребан на 15 декември в Троекуровското гробище в Москва.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?