71

Il Volo разпродадоха два пъти Арена ди Верона

Остават последни билети за концерта им в Античния театър в Пловдив на 11 юли

Най-прочутите млади музиканти, майстори на италианското белканто, разпродадоха два пъти Арена ди Верона, през която минава турнето им в чест на легендарния Енио Мориконе.

 

С грандиозния си проект IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE” те ще зарадват през лятото и българската публика в София и Пловдив. Билетите за концерта им на 11 юли в античния театър в Пловдив са почти разпродадени. Останалите два концерта в София са на 13 и 14 юли в Парк център „Юнак”.

Преди да дойдат у нас тримата музиканти започнаха турнето си, посветено на големия маестро, от Латинска Америка и Япония, където хилядна публика аплодира тяхната зашеметяваща 12-годишна кариера на световната сцена. След първия им концерт през лятото на 2021, гледан от над 5 млн. зрители в Арена ди Верона и излъчван по RAI1, Il Volo бяха отличени за трибюта си към Мориконе със специална награда в 78-ия Филмов фестивал във Венеция и участваха като почетни гости в тазгодишния фестивал Санремо.

 

IL VOLO SINGS MORRICONE AND MOREса грандиозни концерти с емблематична филмова музика, великолепни декори, знаменити кино кадри от старите уестърни и образци на италианското кино. Това е  пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-ти век. Гласовете на младите тенори са придружени от цял симфоничен оркестър. В Античния театър с тях ще свирят симфониците на Пловдивската опера, а концертите в София ще са съпроводени от  Симфоничния оркестър на БНР.

 

С този проект искаме да изразим огромната емоция на поколения, които са живели с тези филми и да ги предадем на по-младите, които да открият тази велика музика. Това е вкус към великата музика, който никога не умира.”, казват те.

 

 

Grande amore  - Arena di Verona

https://www.youtube.com/watch?v=z6uayny9QN0&list=PLMCsaCTTMrmTi3B5RWkvLuKyidAr83glA&index=8

След дни Il Volo ще бъдат и специални гости на Втория полуфинал на Евровизия на 12 май в Торино. Те се завръщат след 7 години на сцената на Евровизия, когато през 2015 г. представиха Италия  с вече прочутата по цял свят Grande Amore и спечелиха телевота на зрителите. Музикалните критици също ги оцениха, давайки им наградата Marcel Besencon 2015, гласувана от международната преса. А сънгълът Grande Amore и албумът им Sanremo Grande Amore се изкачиха до №1 в класациите на iTunes на страните от Евровизия.

 

Това беше и своебразно завръщане на Il Volo  в Европа, след като необичайната им кариера на млади таланти започва от най-големите концертни зали в САЩ и Латинска Америка и още като деца са делили сцената с едни от най-великите световни музиканти. Сега вече притежават множество златни и платинени албуми, милиони почитатали на четири континента. Техни ментори са тримата тенори, а един от известните им фенове е самият папа Франциск.

 

Концертите IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE ще бъдат на 11 юли 2022г. в Пловдив, Античен театър и на 13 и 14 юли 2022г. – в София, парк център „Юнак”. Билетите се продават в  системата на Eventim.

 

 

 

SE  - Il nuovo cinema Paradiso

https://www.youtube.com/watch?v=d98s9qJT3wA

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”