Следвайте ни

Икебаната нападна: Рут, затвори си тъпата уста

viber icon

Скандалът в поп музиката се разгаря с нова сила! Отвореното писмо на Рут Колева, подписано и от голяма част отизпълнителите в страната, бе последвано от среща при премиера Бойко Борисов.

Обещаните 4300 лв. на близо 1000 музиканти отприщиха дискусия "За" и "Против". Според Хазарта компенсации трябва да получат само тези с декларирани доходи, а Слави Трифонов пък определи обещанието за помощ като чиста предизборна кампания.

Деян Неделчев, известен като Икебаната, пък се възмути от част от писмото на Рут и компания и сподели мнението си в своя фейсбук профил.

"Вижте отвореното писмо на Рут Колева към министъра на културата Банов по повод безработните музиканти. Това, което мен много ме подразни в писмото на "Голямата" Рут, която вече прекалява с изказванията си по повод моето и по-старото поколение, е следният абзац - "Вие не сте певец от "Златният Орфей" в пенсионна възраст, вие сте активен млад човек, работещ здраво като всеки друг гражданин, но за вас (за разлика от почти всички бизнеси) закрила и подкрепа няма."

Аз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за "Златният Орфей" не са за пенсии, а за принос към БГ културата, скъпа моя Рут. Ти, Рутке, може да си мечтаеш за такъв фестивал", пише Икебаната и продължава:

"Аз не съм виновен, че съм се родил по времето на "Златният Орфей", а се гордея, че съм част от това велико поколение музиканти. Мога да кажа на "великата" Рут Колева, че тя може само да съжалява, че не се е родила по това време и че много е изпуснала.

Защото "Златният Орфей" беше класа и голям професионализъм. А не като сега излюпени музикантчета, които с нищо не можеш да ги запомниш - нито като глас, нито като песни, нито като харизма.

Та Рут да си затваря тъпата уста и да мирува, и да не се мисли за богоизбрана, защото не е такава. "Златният Орфей" беше затрит от новите правителства и разрушиха страхотния летен театър, за да построят мол или хотел.

Аз съм плакал, защото БГ културата се унищожава. Ние се гордеехме със "Златният Орфей", както и италианците до ден-днешен със "Сан Ремо". И си го имат вече 71 години, а ние едва 30 г. имахме "Орфей". Та, Рут, моля те, замлъкни и си затвори плювалника, ако обичаш, защото се вижда, че нищо не ти е ясно"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Йорданова

Йорданова

07.03.2021 | 18:02

Тази Рут не спира да обикаля света, а реве за пари. Като има балами да дават.....

Отговори
5 0
Мария

Мария

07.03.2021 | 16:56

Икебаната? Къф беше тоя? За някакви съчки ли пееше? Тази ли песен се въртеше по американската MTV, или някоя друга негова? А, не, греша. Candy Coated на Рут се въртеше. В което няма нищо чудно, защото Рут, освен Певица с главно П, е и Музикант. За разлика от... как беше?... Икебаната?

Отговори
1 2
Габи

Габи

07.03.2021 | 14:37

Смятам, че решението за незаслужените пенсии на някои певци убижда хиляди честно трудили и честно осигурявали се българи.

Отговори
7 0
Невъзпитан

Невъзпитан

07.03.2021 | 14:53

Губи,нИдей сЪ УбиждЪ, чИ шЪ мЪ РАстроиш.! Забравила си букварчето,момиче!!!

Отговори
2 2
007

007

07.03.2021 | 11:05

Макар , че е много кадърен певец Икебаната не го (я...) харесвам, но в случая заедно с Ицо Хазарта са абсолютно прави.....

Отговори
22 3
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

07.03.2021 | 10:53

Тази Икебана много проста била, и злобна, и вулгарна! Типично комунистическо отроче. До днес не бях чувак за него, докато за Рут Колева съм сигурен, че е явление в българската музика.

Отговори
3 32
Сик

Сик

07.03.2021 | 13:48

става работа за мнение, а не за явление, бе Мунчо. дали да ходят да просят пари от Мутрагеньо преди изборите или да си плащат осигуровките и заделят по някой лев настрани /а не да ги пропиват до лев/.

Отговори
11 1
Силвия

Силвия

07.03.2021 | 09:59

Аз нямам нищо общо с музиката, но не мога да разбера огромното желание на тази Рут да взима отношение непрекъснато за всичко, да крещи мнението си и да си мисли, че е права за всичко, че е много смела и отворена като си изразява мнението. Така създава впечатление, че или няма с кой да разговаря вкъщи, или е пълна с толкова вътрешна агресия, че непрекъснато трябва да се скара с някой, да е наежена срещу някой!

Отговори
36 2
Док

Док

07.03.2021 | 09:43

Долен пендел.И грозен

Отговори
2 23

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?