46
Следвайте ни

Идва нова порция модерно изкуство от "Дойче Телеком"

viber icon

Изложбата „Ние и те” ще е като второ издание на показването на колекцията с модерно изкуство на „Дойче Телеком”, която видяхме по време на Европейска столица на културата.

Тя ще бъде открита на 1 октомври от 17 часа в галерия „Капана” от кураторите Натали Хойос и Райналд Шумахер. Те представиха  колекцията „Чуйте ни - артистичен интелект" на „Дойче Телеком” в Пловдив през 2019. 

В „ние и те” участват 16 творци от няколко страни от Източна Европа. Българското участие са Албена Баева, Мартина Вачева и Боряна Венциславова. 

Като продължение на „Чуйте ни - артистичен интелект", проектът „Ние и те” цели да има трайно представяне на съвременното изкуство в Пловдив. Творбите на различните творци са в диалог с тези на участниците от другите страни. 

Засягат се темите около „крепостта” Европа, миграцията и национализма.

Кураторите Хойос и Шумахер обясняват, че в творбите ще видим и „самоизмамите относно собствената красота и нетърпимостта спрямо разнообразието от сексуални идентичности”.

Проектът се финансира по програмата наследство на фондация „Пловдив 2019”.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?