Следвайте ни

Идеална ливада чака феста на Младежкия хълм

До четвъртък ще има химически тоалетни и указателни табели

viber icon

Идеална ливада очаква участниците и гостите на Plovdiv Food Park Festival, който ще се проведе от 25 до 28 юни на Младежкия хълм. Там вече върви трескава подготовка за събитието, на което се очаква да дойдат 5-6 хиляди души. 

„Тази година тревата не е изгоряла, защото имаше много дъждове. Организаторите на феста вече се подготвят, но засега няма проблеми и спазват изискванията“, казаха пред „Марица“ служители на ОП „Градини и паркове“, които се грижат за растителността на хълма.

Барелите, които служат за маси на феста, който ще бъде посветен на фермерските пазари, вече чакат да бъдат наредени. Предстои да се изгради кът за дезинфекция с чешми и химически тоалетни, както да се поставят и табели с разисквания и пътни знаци, с цел избягване на струпвания.

Събирането на много хора на тепето в момент, когато епидемията от коронавирус отново започна да върви нагоре, роди много притеснения сред пловдивчани. Стигна се до бурни дискусии "за" и "против" провеждането на феста.

Организаторът Стефан Горанов обаче гарантира, че всички мерки за безопасност, препоръчани от здравното министерство и РЗИ, ще бъдат взети. Самите щандове ще са разделени едни от други, а занаятчиите ще носят предпазни маски.  Няма да я има и обичайната голяма сцена. Ще има само акустична сцена, на която няма да свирят банди, а по-малък брой музиканти.

От здравната инспекция пък обещаха засилен контрол дали се спазват изискванията за дистанция и дезинфекция по време на феста. 

Освен Food Park Festival Горанов ще организира на Младежкия хълм също Plovdiv Beer fest и Shake that хълм, които обаче ще се проведат в началото на септември. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?