1553

Иде хит, който разказва за младата версия на злодея Сноу

Мина доста време, откакто бяхме в Панем, след като приключи франчайза "Игрите на глада" преди повече от десетилетие. Историята на Катнис Евърдийн и нейната борба срещу президента Сноу и Капитола беше един от най-завладяващите разкази на печатните страници или на големия екран, които сме виждали (и чели) от известно време насам. Тя се развиваше в няколко различни линии, имаше някои звездни превъплъщения на главните играчи и беше голям касов удар за четирите филма.

Сега ще се върнем към този свят с предисторията на "Игрите на глада" – „A Ballad of Songbirds and Snakes“ ("Балада за пойните птици и змиите"), която ще разкаже подробно за част от времето преди да се запознаем с Катнис и как един от основните играчи в този свят започва да се издига на власт.

"Балада за пойните птици и змиите", предисторията на "Игрите на глада" ще се появи на голям екран през следващите няколко години, съобщава „Giant Freakin Robot“, представяйки ни интересен поглед към очакваната продукция. За този филм вече станаха известни много неща, като още в началото бяха прикрепени някои големи имена.

Макар че в книгата на Сузана Колинс не е очертана точната година, в която се развива тази история, знаем, че тя се случва по време на десетата версия на Игрите на глада в Панем. Като се има предвид, че в първата книга от поредицата Катнис участва в 74-ите Игри на глада, поставянето на историята около 64 години преди събитията от тази история е логично. Струва си да се отбележи, че в тази времева линия за историята светът на Панем е съвсем различно място и Игрите на глада не са станали съвсем такива, каквито са, когато влизаме в първата книга от поредицата. Въпреки това "Балада за пойните птици и змиите" започва да поставя основите на това в какво ще се превърне този свят, както и защо турнирът се превръща в зрелището, което ще видим по-късно.

„Балада за пойните птици и змиите“ на практика е за ранния живот на Кориолан Сноу и за това, което определя пътя му да се издигне до властта в Панем. В тази история се срещаме с Кориолан на по-млада възраст, преди да замине да учи в университета в Капитолия.

Той започва като доста идеалистичен във възгледите си, въпреки че е имал труден живот, защото някогашното му богато семейство вече не съществува и той по същество е сирак без много средства. Помолен е да бъде наставник за 10-те Игри на глада и работи с трибутката от 12-ти район, Луси Грей Биърд. По време на Игрите, без да издаваме твърде много, Сноу излага много от стратегиите и темите, които ще видим по-късно в Игрите, когато той е на власт.

В този момент обаче, ако можете да повярвате, Игрите на глада са още по-брутално дело от това, в което ще се превърнат по-късно. Сноу обаче започва да прилага хитростта, която ще се превърне в негов отличителен белег по-късно.

А също така в основата си „Баладата" е любовна история между Кориолан и Луси, която показва, че президентът Сноу е бил човек и е имал мисли и чувства, преди да се разочарова от властта и да изпрати Панем на смъртоносен път по-късно. В книгата подробно се описва как точно е започнал да деволюира и кои са някои от събитията, които в крайна сметка са го повели по пътя на отмъщението за власт с всички възможни средства.

В крайна сметка "Балада за пойните птици и змиите" успява да запълни някои пропуски от "Игрите на глада", като се има предвид, че тази история по същество ни захвърли директно в света, който вече беше добре установен.

„А Ballad Of Songbirds And Snakes“ вече е взел редица кастинг решения, поне около някои от основните играчи във филма, които ни дават поне визуална представа какво ще видим тук. Като начало, Том Блит (Били Хлапето) ще участва в ролята на Кориолан Сноу, по-младата версия на този, когото Доналд Съдърланд играеше във филмовата поредица. Свежото лице на Блит, разбира се, ще придаде съвсем различно излъчване на героя поне в началото, като се има предвид, че той далеч не се е превърнал в пиещия кръв вампирски тип, който срещаме по-късно.

А Луси Грей ще бъде изиграна от Рейчъл Зеглър, чиято звезда в момента е в значителен възход. Тя се появи в "Уестсайдска история", а освен това ще участва в адаптацията на "Снежанка", която ще излезе догодина.

Сред другите попълнения в актьорския състав е Хънтър Шафър в ролята на Тигрис Сноу, братовчедката на Кориолан, с която той живее в началото на историята. Джош Андрес Ривера е в ролята на Сеян Плинт, който ще има основна роля във филма и е от решаващо значение за разбирането на това как и защо Кориолан в крайна сметка се пречупва. В актьорския състав влизат още Лорел Марсдън, Макензи Лансинг, Ашли Ляо и Аамер Хюсеин.

Още една добра новина за феновете на "Игрите на глада" в тази предистория е, че начело на филма е човек, който е добре запознат с франчайза. Франсис Лоурънс ще режисира и вече има значителна работа с тази история. Лоурънс беше режисьор на втория филм от франчайза, както и на третото и четвъртото продължение. Лоурънс има и редица други солидни филми, сред които "Аз съм легенда", "Вода за слонове", "Константин" и "Червената лястовица". Има причина да вярваме, че този нов филм ще се получи.

Към момента за "Балада за пойните птици и змиите" се знае, че ще излезе по кината на 17 ноември 2023 г. Дотогава би трябвало да има още новини и първи гледни точки през следващата година, пише БГНЕС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?