Ицо Хазарта обра наградите на БГ Радио СНИМКИ

Пловдивчани се събраха снощи на Античен театър, за да посрещнат музикалното събитие за лятото – ежегодните Награди на БГ Радио. Те се провеждат за втори път под тепетата, но се очертава събитието да се превърне в традиционно за града ни.

Водещ бе Милица Гладнишка, която не изневери на вродения си хумор. През цялата вечер актрисата се шегуваше със себе си, с изпълнителите, дори със ситуацията с пандемията. Сама демонстрира новото си изобретение „плексикис“, което ни позволява да се целуваме, без да се докосваме.

Самото музикално шоу откриха талантливите пловдивчанки от 4 Magic. По време на церемонията чухме над 10 премиерни песни от Графа, Ицо Хазарта, Поли Генова, Виктория, Дара, Павел и Венци Венц, Михаела Маринова и други. Страхотно изпълнение направи и легендата на родния рок – Стенли, който съвсем наскоро издаде нов албум.

Като споменахме Хазарта, той обра най-много статуетки: за Текст с песента „Имам човек“, за БГ Албум, а кметът на Пловдив Здравко Димитров му връчи и наградата за Най-добър изпълнител за изминалата година. Ицо се превърна във всеобщ любимец на публиката през изминалата 2019-та, като възвърна славата на качествения рап. При получаването на всяка статуетка Ицо говори кратко, точно и ясно, осъзнавайки, че не светлината на прожекторите са важни, а почитателите му, заради които твори.

Друг интересен момент бе наградата в категория БГ група, която отиде при Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Това е и първото отличие в историята на групата от БГ радио. За Дует на годината пък бяха отличени популярните сред подрастващото поколение СкандаУ.

Статуетката за Най-добра изпълнителка грабна Михаела Филева, за Дебют ALMA, а за видеоклип режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова, които направиха „Нависоко“ на Миро и Койна Русева.

Слушателите на БГ радио избраха за Песен на годината „Не бих могъл“ на Павел и Венци Венц и Любо, който не успя да присъства на церемонията поради лични причини.

По традиция БГ радио дава и една последна награда в памет на музиковеда Ана Мария Тонкова – БГ вдъхновение. Миналата година това бяха братя Аргирови, а през 2020-та почетохме цялостното творчество на дует Ритон, които продължават да създават музика.

Шоуто бе подкрепено с многобройна заря както от сцената на Античния, така и извън нея.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?