Следвайте ни

Тежки времена за Ибряма, отказва цигарите заради кризата

viber icon

Извънредното положение се отразява много зле и на световноизвестния музикант Иво Папазов, който се е изолирал в старозагорското село Богомилово. Пред приятели известният кларнетист и джазмен се оплакал, че е похарчил голяма част от спестяванията си в периода на карантината и вече се притеснява за финансовата си стабилност.

"Заделените пари свършват, а никой не мисли за свободните артисти като нас. С жената дори се чудим дали да не откажем и цигарите, за да оцелеем някак си. Стоя сега вкъщи и си блъскам главата как ще се оправяме. Сълзи ми пълнят очите, като си давам сметка колко участия по фестивали и сватби щях да имам тази пролет, ако не ни беше нападнала заразата", казва Ибряма. И допълва, че най-много го мъчи липсата на информация кога България и светът ще разполагат с ваксина и лекарства против вируса.

Лошо е, че творците от народните оркестри, формации и състави нямат организация, която да защитава интересите им пред министерствата на финансите и културата. Оставени сме в безтегловно състояние вече трети месец, казва съпругата на Иво - Мария Карафезиева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?