Следвайте ни

И още нещо: Кой открадна историята на Здравко от "Ритон"?!

viber icon

Имало едно време оркестър с име, казвал се студентска група "Тонус”. Като казвам оркестър, имам предвид, че групата си имала всичко - четирима оркестранти, трима души духова секция и солисти. Филмът "Оркестър без име" с култовите реплики "ще ме цакат мене с топла бира”, "при 20 кокошки яйца от пазара купувам" и "аз и на война съм бил - гърмят гърмят, па спрат, при теб няма спиране”, който е настолна библия за всички обичащи родната ни комедия, е заснет по истинската история на студентите музиканти.

От "Тонус" стартират певческите кариери на Мая Нешкова и Здравко Желязков от "Ритон". Както се и очаква, точно двамата не участват в това вълнуващо лято на 1975-а, когато на "Каваците" се случват всички скечове от филма. И досега не е известно как Станислав Стратиев е научил за патилата на "Тонус". Мая Нешкова и Здравко не стигат до морето, а прототипът на героинята на Катето Евро е Камелия Войводова - луда и кокетна хубавица, която впоследствие умира от СПИН.

Ръководител на групата бил композиторът Любен Цветков, който бил известен с песен на дуета Стефка Берова и Йордан Марчинков, а шеф в сянка бил шефът на "Пирин фолк" Валентин Пензов. Здравко постъпва там като студент от Консерваторията. Като дете на разведени родители момчето от прованса едва свързвал двата края в столицата.

Цялата невероятна, но истинска история - четете в днешния брой на вестник "Марица"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?