4232

Художникът Гергана Попова идва с изложбата „Магични светове“ на 9 май в Тотал Спорт

Арт салонът на Тотал Спорт представя за първи път в Пловдив изложба на художника Гергана Попова. „Магични светове“ се открива на 9 май от 18.30 часа. Куратор на експозицията е графикът Мирослав Радев.

Гергана Попова идва в Пловдив директно от последната си изложба през април във Виена. Любителите на изобразителното изкуство ще видят 50 платна в различни формати. Сред тях има и популярните „файн арт принтове“. Според Мирослав Радев, българката, която живее и твори в Австрия, е рядко явление в изобразителното изкуство. Художничката развива свой силно характерен и специфичен изобразителен стил, който може да се определи като магически символизъм, заради специфичните техники на рисуване, нетипичните материали, които използва, цветовата енергия и семантичните препратки към история, фолклор, философия и религия.

Изкуството на Гергана е с уникална визия, изпълнено с много колорит, силно декоративно, с много детайли и с нестандартни, но хармонични цветови съчетания. Картините са изградени от много символи и различни кодове, съдържат дълбок философски пласт и носят силен подтекст, който трябва да се разчете и тълкува. Композициите са групирани по нестандартен начин, също натоварен със смислов контекст. В експозицията „Магични светове“ Гергана Попова предизвиква зрителите със сложен художествен ребус, който трябва да разгадаят.

На откриването на изложбата пловдивчани ще се насладят и на музиката на известния австрийски рок и блус певец и китарист Юрген Ротенщайнер, който ще свири заедно с виртуозния български пианист маестро Станислав Арабаджиев. Изложбата ще остане в Тотал Спорт до края на месец май.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?