49

Художник се клонира на изложбата си в Пловдив

Бившият министър Христо Бозуков получи похвали колко добре рисува, а художникът Христо Бозуков - специален диплом от кмета

Не един, а двама Христо Бозуковци се появиха на изложбата "Space Transit" в галерия "Артистика" снощи. Бившият министър на земеделието в две служебни правителства - на Стефан Янев и Огнян Герджиков, дойде на откриването на своя адаш Христо Бозуков, за да се запознаят официално.

"Все ни бъркат и питат кой е художникът и кой - политикът. Затова реших най-после да сложим ред", каза професорът по растителна защита.

Заблудата обаче така и не се разсея. По-късно, когато бившият министър качи снимки от изложбата на съименника си във Фейсбук, веднага заваляха комплименти колко добре се справя с четката.

Младият му "колега" пък получи специален диплом за успехи в изкуството в България и чужбина от кмета на Пловдив Здравко Димитров. Още на откриването Христо продаде 6 от картините си. Сред известните гости на събитието бяха художникът Васил Стоев и актрисата от Пловдивския театър Ивана Папазова.

 

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?