Следвайте ни

Художничка прави изложба за любимия си кон

viber icon

Хасковската художничка Недолина Павлова ще направи в Пловдив изложба основно с графични черно-бели творби, които показват основно любимия й кон Клорето де Мал. Изложбата й „Минало незабравено“ ще бъде открита на 28 май от 18.30 часа в новата галерия „Artistica” на ул. „Авксентий Велешки“. 

Недолина Павлова представя множество платна, събрали в себе си любовта към природата. 18 от тях са посветени на конете и на любимия й кон Клорето. 

Това е втора самостоятелна изложба за Недолина. От 12-годишна тренира усилено езда. Тогава среща Клорето Де Мал – конят, който ще остави трайна емоция у нея. Наскоро той й починал и с изложбата тя иска да засвидетелства любовта си към него. 

Недолина Павлова е родена в гр.Хасково. Занимава се и с рисуване върху дрехи и щраусови яйца. 

Всяка от картините, които ще бъдат изложени, има сертификат за автентичност с холограмен стикер, флуоресцентни защитни нишки и уникален номер, регистриран в Art Registry системата на Hahnemühle . 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?