71

Художничка ни води отвъд пределите на Космоса

С космическа изложба под тепетата младата талантлива художничка Койя Чехларова ще заплени пловдивчани. Откриването на експозицията "Отразена Вселена" е тази вечер от 18 часа в творческото пространство на Nectár.  

Картините са въодушевени от теорията за безкрайността на Вселената и нейните измерения. Съзвездията показват пътя, по който се ориентирали в древността, а също и дирята, по която през днешния ден хората пробват да открият себе си.


Художничката ​използва техника "акрилно разливане". Изработва и стъклени пластики - проекция на Слънчевата система и други неземни кълба, въодушевени от полуправилните тела в математиката. ​Рисува с техника "батик". А творбите са въодушевени от теорията за безкрайността на Вселената и нейните измерения. 

Койя Чехларова е родена в Пловдив. През 2014 година приключва обучението си в 10. СУ " Теодор Траянов " (София) с профил " Графичен дизайн ". През 2018 година става бакалавър в специалност "Пластични изкуства", модул "Стъклото в изкуството и дизайна", като също така и завършва втора специалност "Театър -актьорско изкуство" в Нов български университет. В периода от 2016 до 2018 година взима участие в редица изложби и изложения. През 2020 година основава ателие за изработка на художествено стъкло в София. От 2019-а  работи като асистент-режисьор в Театър "София".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?