Следвайте ни

Хубен Стефанов представя новата си книга

Третата си поетична книга представя първо в родно Хасково Хубен Стефанов. Тя се нарича „Наблизо има светлина” и освен нови, в нея са включени и стихове от първите две книги на автора, както и  мисловни импресии.

Книгата, излязла само преди месец, има пряка и непряка връзка с 60 годишнината ми, казва Хубен Стефанов. Тя е разделена на три части, които са посветени на социално- философски теми, на личното му отношение към изкуството, на любовната лирика.

Книгата ще бъде представена от Мина Карагьозова. Редактор е Петър Василев, а художник Тодор Овчаров. Все хасковлии, казва авторът.

Редакторът му- Петър Василев, пише: „Тъкмо при него- при Хубен- се вижда колко тясно може да бъде на думите и колко широко на мисълта и на поетичните внушения”.

Литературната вечер ще бъде музикално подкрепена от струнен квартет „Виолина”.

Мястото е зала „Хасково, часът -18, а денят- 6 юни.

 

Хубен Стефатов е роден през 1959 г. в Хасково. Автор е на книгите „Виолетови мигове”, „Сътворяване на времето”. Носител е на награда от „Южна пролет”  от 1998 г., член на СБП, както и на журналистическата гилдия.

 

Надежда

 

Ще идва винаги, когато трябва.

Дори и без да си я викал.

И срещнеш ли разплаканата своя сянка, не се плаши-

Наблизо има светлина.  

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?