3906

Хорови празници огласят емблематични пространства в Стария град

С Великденски концерт стартират поредицата от Хорови празници в Стария град.

Камерен хор „Иван Спасов“ ще изнесе Великденски концерт в Етнографски музей в четвъртък през Светлата седмица – на 09 май от 18.30 часа . Концертът е част от цикъл концерти по повод различни празници: Възкресение Христово, Ден на славянската писменост и култура,  Международния ден на музиката и Ден на християнското семейство. 

Четирите концерта ще се проведат в Стария град – емблематично за изкуството и културата на Пловдив място. Изборът на пространства създава и утвърждава взаимодействието между различните културни звена на Пловдив и сътворява неповторим ефект върху публиката. И четирите локации – Етнографски музей, Градска художествена галерия /ул.“Съборна“/, Експозиция „Цанко Лавренов“ /Мексиканска графика/, Иконна галерия многократно са били сцена за изкуството на Камерен хор „Иван Спасов“ и всеки път са източник на вдъхновение и емоционално удовлетворение. 

Камерен хор „Иван Спасов“ има зад гърба си богата история. Създаден е през 1979г. от Никола Липов като Пловдивски младежки камерен хор. През 1999г. получава правото да носи името на един от най-забележителните личности в новата културна история на България – Иван Спасов. Редовно участва в престижни национални и международни фестивали и конкурси. Носител е на множество награди и отличия. Осъществил е концертни турнета в почти цяла Европа. Репертоарът на хора е много разнообразен и включва композиции от ІХ до ХХІ век в различни стилове и жанрове. От 2000г. диригент на хора е Гергана Люцканова- Петрова, а негов хормайстор от 1999г. е Росица Димова.   

Хоровите празници в Стария град се осъществяват с подкрепата на Община Пловдив и са част от Културния календар на града.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?