"Хорът на Турецкий" ще разтърси отново Альоша

Световноизвестният хор на Михаил Турецкий гостува отново у нас. Групата ще пее и танцува за публиката на Пловдив на 24 юни от 17:00ч. под паметника на Альоша. Миналата година на концерта й се събраха хиляди.

Мъжкият хор е придружен с дамската формация Soprano. Концертът е част от световното турне на групата под надслов Unity Song. Маратонът на руската формация ще хвърли мост между 21 страни. 

Проектът Unity Song бе създаден през 2015 година във връзка със 70-годишнината от края на Втората световна война. При първия му концерт се събраха 150 хиляди души.

Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и големи градове – не само у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и др.

Unity Song е под мотото „Музика за мир и здраве”. Проектът е на правителството на Москва, подкрепен е от Министерството на външните работи на Руската федерация и фондация Obshchee Delo. 

„Хорът на Турецкий“ се е създаден от Михаил Турецкий през 1990 г. Вокалният диапазон на солистите му обхваща четири и половина октави. Концертът на хформацията в Пловдив е безплатен.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?