Следвайте ни

Хитови заглавия в ІV Мартенски театрален маратон

Предстои ни поредна среща с независими и камерни театрални проекти на млади артисти

viber icon

За четвърта година Младежки дом – Пазарджик организира Мартенски театрален маратон. През март ни очаква поредна среща с независими и камерни театрални проекти на млади артисти от страната. Всяка сряда от месец март ще гледаме по един професионален спектакъл. Март е месецът, с който подготвяме зрителите за Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“. Неговото 14-то издание ще се състои между 29 март и 2 април тази година.

В Мартенски театрален маратон тази година ще видим театралната поема на Стефан Цанев "Цигуларката на Бога". Представлението е планирано за 6 март с начален час 19:00. Режисьор и сценична среда – Мартин Киселов. В спектакъла на театър „Любомир Кабакчиев“, Казанлък, участват Доротея Тончева и Петър Петров.

А ето и един стих от пиесата:

Когато Музиката извира от сърцето ти и спира на върха на пръстите.

Когато искаш да я споделиш с целия Свят, а вече не можеш.

Когато думите, които заместват Музиката в Душата ти, трябва да бъдат споделени, защото иначе ще те удавят.

Когато целият Свят е твоята Сцена, а ти си затворен между четири стени.

Котато си Цигулар на Бога, а Той не иска вече да те слуша.

Когато си Стефан Цанев и Доротея Тончева!

На 13 март, отново от 19 часа,  ни предстои среща с "Апетит", авторски спектакъл от Здрава Каменова и Мариана Събева, под режисурата на  Благой Бойчев.

В този апетитен театрален проект се срещат Богдана Трифонова-актриса и водеща на сутрешния БГ Стартер по БГ Радио и авторката и актриса Здрава Каменова, в пиеса писана специално за тях, с неслучайни, доста иронични препратки към образите в реалния им живот. Една неуспяла радио водеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет. Срещата между двете е шумна, абсурдно смешна, бурна и трансформираща. Една история с две много гладни за живот жени, мъртво куче, призрака на чернокож рапър, оперен певец и пистолет ще ви накара да повярвате, че всички мечти стават все по-възможни особено ако си около 40-те.

Седмица по-късно, отново в сряда и пак от 19 часа ще гледаме интересен спектакъл.

Това е комедия за това как филмова продукция се разполага в красивата и спокойна провинция Кери в югозападна Ирландия, където голяма част от местните жители ствават статисти, и за това как три снимачни дена могат да преобърнат живота на няколко души. Какво означава да си част от американското кино и възможно ли е един трагичен инцидент да накара две момчета да повярват в себе си?  История за това как звездите стават статисти, а статистите – звезди !

Всичко това могат да ви предложат Александър Хаджиангелов и Юлиян Петров, които влизат в образите на 14 персонажа в спектакъла на Сдружение „Арт Перспектива” – „Камъни в джобовете” от Мари Джоунс с режисьор Венцислав Асенов.

А в последната сряда на март, когато честваме и Международния ден на театъра, началото е изместено с час напред - в 18:00 ч., защото вечерта ще започне с откриването на фотографска изложба на Благовест Попов. Снимките на  възпитаника на АМТИИ показват щастие на сцената в безименното номадство на театъра. Освен, че има академично образование , Благовест Попов е  работил е  в САЩ. Снима предимно сценична фотография, хуманистична фотография, изящно изкуство, портрети, концептуална фотография.

В 19:00 ч.  на 27 март, в пиесата „Пуканки“ , поставена от Александър Братоев, щ Ще видим възпитаниците на Младежки театър „Приятели“ към Младежки дом, които ще са и пряк преход към настъпващият Младежки театрален фестивал „Океан от любов“.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?