Следвайте ни

Хасково за 20-ти път в джаза

Българският Франк Синатра - Васил Петров ще пее на юбилейния фест, организиран от Мутата

viber icon
ХАСКОВО, Весела ТОДОРОВА

Юбилейното 20 издание на Haskovo Jazz Fest стартира на 26 септември и ще продължи до 1 октомври. Организаторът Димитър Русев – Мутата, с подкрепата на община Хасково ще зарадва меломаните от целия регион с интересни и вълнуващи концерти и изложби в галериите, клуб “Ралица”, ДКТ “Иван Димов” и Младежки център.

Черешката на тортата безспорно ще бъде Българският Франк Синатра – Васил Петров. Той ще представи пиеси от новия си албум “Pages”, на 30 септември, в театъра. Не по-малко интересно ще е същия ден и по обяд. От 12 ч. пред галерия “Форум” ще свирят китаристите Мелих Гюзел (Турция) и Мутата.

Откриването на джазфеста ще е в понеделник от 19 ч. в джаз клуб “Ралица”, където ще се изявят музикантите от Hot club de Plovdiv. Във вторник от 18 ч. в Градската художествена галерия “Атанас Шаренков” ще бъде открита чешката фотоизложба “Къде е моят дом”, а пред публиката ще се представят “Стефан Горанов квартет” и гости от Испания и Тунис. На следващия ден - вторник, пак там ще бъде подредена унгарската фотоизложба “Шепа свят”. Тогава ще бъде честван още един юбилей - 30-годишнината на Акустично джаз трио – Димитровград.
На феста ще гостуват още полското WP Trio, Давид Сикс (Австрия) – пиано и Next step trio, Conrad Herwing & The jazz StandArts Ensemble, Елинор Валкенбург (САЩ) – сопрано, Наташа Митрович – пиано, Станислав Арабаджиев трио и др.
Форумът ще бъде закрит на 1 октомври в Младежкия център, където от 19 ч. музикантите ще свирят в памет на Тео – Maxavira Fusion Jazz Project, “Светлин Стайков квинтет”, и “Стоил Иванов квартет”./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?