Грузинският град Кутаиси и Община Пловдив организират международен фотоконкурс

Победителите ще спечелят екскурзия до грузинския град

Побратименият на Пловдив грузински град Кутаиси организира международен фотоконкурс на тема "Моят град". Той е подкрепен от Община Пловдив и носи името на кутаиския фотограф и художник Ило Какиашвили. Провежда се за 13-та поредна година, а през 2018-а се превръща в международен. 

Конкурсът е отворен за всички професионални и любителски фотографи, които трябва да изпратят снимка, показваща характера и красотата на Пловдив, до 12 декември на e-mail: [email protected]. Резултатите ще бъдат обявени на 17 декември.

Условията за участие са:

- Файловете, които се изпращат, трябва да са цифрови (във формат JPG; размерът на изпратения файл да е 20 х 30 см, 300 dpi)

- Авторските права на изпратените снимки трябва да са собственост на лицето, на чието име е изпратена творбата за участие в конкурса

- Състезателната снимка трябва да бъде направена не по-късно от 1 година преди конкурса

От всички участници ще бъдат избрани трима победители, които ще бъдат наградени с мини скулптури с изображението на съответната награда „Ило“. Те ще бъдат поканени на дните на Града, които ще се проведат на 2 май 2021г., където ще бъдат наградени, ще присъстват на церемонии и ще се запознаят със забележителностите на град Кутаиси. Всички разходи, свързани с настаняване и храна в Кутаиси, ще бъдат изцяло покрити от Община Кутаиси.

Кутаиси е вторият по големина град в Грузия с население 147 635 души. Разположен е на река Риони. В центъра на града се намират руините на Багратската катедрала, построена в началото на 11 век.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?