Голям успех! Изпратиха със седем поклона Драмата в Кран

Словенската публика се влюби в „Наемателят” на пловдивската трупа

С голям успех премина гостуването на Драматичен театър Пловдив на фестивала на Словенската драма в град Кран. Там пловдивската трупа представи спектакъла си „Наемателят”, който е по пиесата „Владимир” на Матяж Зупанчич. Пловдивчани гостуват в Кран по покана на местния държавен театър. На фестивала бяхме представени от проф. Людмил Димитров, който е и преводач на текста на пиесата.

„Нашето представление се превърна в истински хит и събитието на целия фест. Трупата ни бе връщана 7 пъти на поклон след представлението”, разказа зам.-директорът на театъра Деница Димитрова. На спектакъла е бил и авторът на „Наемателят” Матяж Зупанчич. След него той е поздравил изпълнителя на главната роля Добрин Досев. „Словенският драматург сподели, че представлението е играно по толкова оригинален начин, че макар да е знаел всяка дума от текста, очаквал да се случи нещо напълно неочаквано на сцената”, разказва Деница Димитрова. Зупанчич бил категоричен, че пловдивската драматизация на „Наемателят” е най-добрата по тази негова творба.


Фестивалът в Алпите

Седмицата на словенската драма се провежда всяка година от 1970 в курортния град Кран. Пловдивският драматичен театър участва в 49-о му издание. На него се показва най-новата продукция на големите словенски театри в Люлбяна, Марибор и Кран. Гостуват и елитни трупи от чужбина като тази на Пловдивския драматичен театър. Освен представления фестивалът организира дискусии и работилници по актьорско майсторство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?