49

Гледайте най-новите филми на Алмодовар и Саура на Киномания в Пловдив

Киномания, стартирала в края на 80-те като "Световна кинопанорама", обяви амбициозна програма за своето 16-о издание в Пловдив. То ще е и второто за тази година - след като през пандемичната 2020-а фестивалът не успя да се проведе и след две отлагания се състоя през април 2021 г.

Новото издание обаче идва по обичайното време - в края на ноември, и със забележителен афиш, включващ новите филми на Педро Алмодовар – (“Паралелни майки”), Карлос Саура (“Кралят на целия свят“) и много други. По традиция фестивалът, организиран от НДК, реализиран с помощта на Община Пловдив ще се проведе в арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното. Достъпът до всички прожекции ще е със зелен сертификат.

Стартът на 19 ноември от 18.30 часа дава филма “Младите любовници” с Фани Ардан в главната роля. Любовта от пръв поглед не пита и среща 70-годишната Шона и 45-годишния Пиер, съпруг с щастлив брак.

Новият филм на Педро Алмодовар “Паралелни майки” е съвременна мелодрама за две жени от различни поколения, които се оказват неразривно свързани след съвместното си пребиваване в родилното отделение.

Пловдивската публика ще може да гледа и най-личният филм на Кенет Брана от години - “Белфаст”, който разказва историята на младия Бъди, преминаващ през работнически стачки, радикални културни промени и сектантско насилие.

Носителят на Голямата награда на журито на фестивала в Кан - "Герой" на иранския виртуоз Асгар Фархади и "Най-лошата личност на света", който донесе наградата за женска роля в Кан на актрисата Ренате Рейнсве, също са сред любопитните предложения в афиша.

В програмата са включени още “Кулинарно пътуване из Гърция” на Майкъл Уинтърботъм - едно импровизирано гастрономическо пътешествие по пътя на Одисей към Итака, уникалният пътепис “Река”, заснет в 39 страни, “Островът на Бергман” с Вики Крипс и Тим Рот,  както и испанският “Добрият шеф” с Хавиер Бардем в главната роля.

Извън програмата на Киномания в LUCKY Дом на киното ще бъдат показани две от най-чаканите заглавия на годината.

На 19.11 е премиерната дата на "Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън" - дело на Уес Андерсън и с титаничен актьорски състав, включващ Бенисио дел Торо, Тилда Суинтън, Леа Сейду, Франсис Макдорманд, Тимъти Шаламе, Оуен Уилсън, Бил Мъри, Уилям Дефо, Кристоф Валц и мн. др.

На 26.11 пък е премиерата на дългоочаквания филм на Ридли Скот  “Домът на Gucci” с участието на Лейди Гага, Адам Драйвър, Джарид Лито, Джеръми Айрънс, Ал Пачино, Салма Хайек.

Билетите са в продажба от днес на касата на LUCKY Дом на киното,

Цените са 8/6 лв, Карта за 7 прожекции е 42 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?