Следвайте ни

Гледаме Захари Бахаров в моноспектакъла „Чамкория"

viber icon

Във вторник, 15 юни, пловдивската публика може да види моноспектакъла на Захари Бахаров "Чамкория" по едноименния роман на Милен Русков. Режисурата е на Явор Гърдев, а сценографията е дело на Светослав Кокалов. Представлението не се препоръчва за лица под 16-годишна възраст.

Представлението разказва за пътя на главния герой Бае Славе към Чамкория в края на 20-те години на миналия век, но вади на показ истории, които са актуални и в наши дни. Тогавашна България е разделена между две политически сили. Бае Славе не се открива в нито една от тях и това му дава възможност да анализира безпристрастно случващото се в държавата. По време на едно от пътуванията си той става свидетел на атентата в църквата „Света Неделя“ през 1925 година и макар че остава физически невредим, събитието бележи цялото му съществуване.  

„Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс, и от равномерното движение на Земята, аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкова тъпи, упорити и еднообразни", казва Бае Славе на път към Чамкория.

 "Чамкория" ще се играе на сцената на лятно кино "Орфей" във вторник от 21:00 часа. Билети може да намерите  на касата на "Маскарт" в Дом на културата "Борис Христов".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?