Следвайте ни

Гледаме шедьоврите на Хайтов в Дома на културата

viber icon

С прожекция на шедьовъра „Краят на песента" започва мултимедията и фотоизложбата „Героите на Николай Хайтов в българското кино" в Дома на културата „Борис Христов". Във фоайето ще бъде подредена фотоизложба, която показва различни моменти от заснемането на филмите. „Те са правени от специални фотографски екипи от Българската национална филмотека. Запечатали са редки моменти, които са останали зад кадър. Показваме работните моменти от култови български ленти. Може да видите режисьора Методи Андонов гол до кръста на снимачната площадка на „Козият рог", разказва Здравец Хайтов от фондация „Памет".

Фотоизложбата е съпътствана с прожекцията на един филм по произведение на Хайтов всяка вечер. Това ще продължи до 16 септември. Днес от 19.00 часа ще бъде показан „Краят на песента" от 1971 г. В ролята на Ибрям Али е младият Васил Михайлов. Образът на неговата любима Найме се играе от Катя Паскалева, а Дели Мехмед - Ицхак Финци.

Утре следва „Изпит" с Филип Трифонов, а на следващия ден - „Гола съвест". Четвъртия ден ще бъде показан „Дърво без корен", а на петия - шедьовърът „Козият рог".  

„Програмата е съставена заедно с Българската национална филмотека и е посветена на 100-годишнината от рождението на писателя", подчерта Здравец Хайтов. Тя се реализира с помощта на фондация „Памет", „Пловдив 2019" и Общината.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?