Следвайте ни

Гледаме последната роля на Дейв Белоглавия орел

Пловдивчани ще могат да видят премиерата на филма "Нито вълк - нито куче" (Neither Wolf nor Dog) на 8 юни в Lucky Дом на киното. Творбата на Стивън Люис Симпсън разказва за митарствата на индианеца Дейв Белоглавия орел (Dave Bald Eagle). Героят и изпълнител на главната роля почина през 2016 година на 97 години.

Белоглавият орел бе една от звездите на обралия половин дузина оскари „Танцуващият с вълци” на Кевин Костнър. Продуцентът на "Нито вълк - нито куче" е запленен по коренните американци. Точно заради това прави този филм и избира за негов герой Дейв Белоглавия орел. Историята разказва за нелекия живот на индианците от племето дакота.

Стивън Люис Симпсън е независим продуцент. Излязъл е извън комерсиалната система на Холивуд и се е преместил да живее в България. "Нито вълк - нито куче" се оказа изключително успешен филм за коренните американци, въпреки че не е правен от голяма кинокомпания. Казва, че Пловдив му харесва много повече за живот, отколкото Лос Анджелис.

На 28 април Симпсън представи пред публиката на TEDxPlovdiv уникалната система за разпространение на филми, която сам е създал. Той е първият в историята на глобалния формат, който говори за независимо кино. /Марица.бг

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?