Следвайте ни

Гледаме Паула, овързана в тел заради локдауна СНИМКИ

viber icon

С австрийската постановка „Паула” утре ще завърши 15-о издание на фестивала за театър и съвременен танц „Черната кутия”. То ще бъде играно от 19 часа в Камерна зала на Драматичен театър.

Фестивалът стартира на 29 юни и на него бяха показани общо 5 спектакъла от България, Чехия, Италия и Словения. 

Австрийската постановка опитва да изследва изолацията на хората през последната година. Тя е дело на водещата австрийска хореографка Едита Браун.

„Паула” е камерен спектакъл, в който се разказва за самотата на една жена по време на локдауна. Едита Браун кара героинята си да се движи полугола и овързан в тел по сцена.

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Австрийско посолство в София. На сцената ще танцува Ирис Хайцингер.

Музиката е на Тиери Забоатсеф, а автор на светлинния дизайн е Томас Хинтербергер. Драматургията е на Герда Пошман-Райхнау.

Партньори на 15-то издание на „Черната кутия” са Община Пловдив, Министерство на Културата, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, КЦМ 2000 АД, Драматичен театър и Държавен Куклен Театър. Общината подкрепи фестивала с 50 000 лева. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?