83
Следвайте ни

Гледаме онлайн от Париж последния оживял проект на Кристо

viber icon

Едно от най-чаканите културни събития в Европа – своеобразното откриване на последния проект на Кристо  “Опаковането на Триумфалната арка”, ще бъде излъчено на живо с лайв стрийминг от Париж. Това ще стане на 18 септември в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 в столицата, съобщиха организаторите. Така сред експозиция от най-значимите проекти на Кристо и съпругата му Жан-Клод  ще бъде одадена почит към двамата забележителни творци.

"Ще е като жива, ще се съживява от вятъра и ще отразява светлината. Гънките ще се движат, повърхността на паметника ще стане сенсуална", обяснява Кристо, когато представя проекта преди смъртта си.

През 1961 г. Кристо пристига в Париж и от този момент нататък изпитва силно влечение към Триумфалната арка. През 1962 г. прави фотомонтаж на опакована Триумфалната арка, а през 1988 г.- колаж. И така, след 60 години, проектът му най-накрая ще бъде изпълнен. Триумфалната арка ще бъде обвита в 25 000 кв. м. рециклируем полипропиленов плат в сребристо син цвят и 3000 кв. м. червено въже.

Временната арт инсталация на Кристо в Париж, с наименование “Опакованата Триумфална Арка“, ще може да бъде видяна от 18 септември до 3 октомври 2021 г. Тя вече е почти изцяло подготвена и очаква своя миг слава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?