Гледаме носителя на 4 Оскара “Паразит” тази вечер в Пловдив

Тази вечер в Lucky Дом на киното пловдивските зрители ще имат възможността да гледат един безспорен кино победител на голям екран.

В 18:30 часа е началото на южнокорейския “Паразит”. Филмът е отличен с 4 Оскар-а - за Най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър оригинален сценарий, най-добър международен филм. Взема също Златен глобус за най-добър чуждоезичен филм и голямата награда на Златна палма, превръщайки режисьора си в първия Пон Джун Хо в първия южнокорейски режисьор получил престижното признание. Семейството на Ки-тек е задружно, но всички са безработни и бъдещето им изглежда несигурно. Синът Ки-ву е препоръчан от свой приятел, студент в престижен университет, за добре платена преподавателска работа, която може да му осигури постоянен доход. Натоварен с очакванията на цялото семейство, Ки-ву трябва да се яви на интервю в семейната къща на г-н Парк – собственик на световноизвестна компютърна фирма. Там Ки-ву се запознава с Йон-кио, красивата стопанка на дома. Първата среща на двете семейства ще предизвика неудържима поредица от премеждия.

„В тази завладяваща комедия корейският майстор на киното преплита напрежението от нахлуването в непознат дом с остра критика на социалното неравенство. Увлечени в играта да познаем кое от двете семейства е по-порочно, едва накрая осъзнаваме, че капитализмът е истинският паразит. Съвсем неочаквано, след финалния обрат оставаме с нежния размисъл за семейната любов, която винаги надделява, и винаги закъснялото прозрение, че дом не може да се купи с пари.“ Изабел Стивънс,  Sight & Sound magazine 

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. 

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?