49

Гледаме екзотика от Индонезия и 3D мапинг на Античния

Екзотични индонезийски танци и фолклорната певица Петя Панева от „Гласът на България” ще чуем на 8 юни от 21 часа на Античния театър в рамките на концерта посветен на новата столица на Индонезия Нусантара. Името на цялото шоу е Harmonature.

На древната сцена ще има и 3D мапинг прожекция и уникални съвместни изпълнения, които целят да подчертаят руините на Филипопол.

В етнооркестъра на световноизвестния диригент Еруин Гутауа има над 50 музиканти. Те ще демонстрират богатите музикални традиции на най-големия архипелаг на света. 

Автори на 3D мапинга са Джей Субякто и Таба Санчабахтиар. Освен древните руини на Филипопол ще бъдат показани и зашеметяващи пейзажи от Индонезия, като акцентът е новата зелена столица Нусантара ,която трябва да бъде официално открита догодина.  

Петя Панева ще обедини сили с индонезийската певица Уоро Мустико, съчетавайки богатите музикални традиции на България и Индонезия. Това вълнуващо сливане на две култури ще създаде хармонично културно преживяване, което надхвърля границите и пленява сетивата.

В концерта ще участват и други двама известни индонезийски певци: Санди Сондоро, победител в Международния конкурс за млади поп певци "Нова вълна" през 2009 г., и Габриел Харвианто. Всички изпълнители ще бъдат облечени в изящни индонезийски батик от частната колекция на Iwan Tirta.

На концерта ще има модно ревю на Sejauh Mata Memandang, индонезийска марка за текстил и лайфстайл, известна със своите природоустойчиви тъкани. Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е с Вход свободен.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?