Гледаме днес "Шибил" и "Езерото на дивата гъска" на София филм фест в Пловдив

Днес се срещаме с второто българско присъствие на София Филм Фест в Пловдив за 2020 г. Специално, за да представи своето дебютно произведение „Шибил“ в Пловдив ще пристигне режисьорът на филма Никола Бозаджиев. Началото на филма и срещата с режисьора е в 18:15 часа. Филмът е създаден по едноименния разказ на Йордан Йовков. Втората половина на 19-и век – краят на Османското владичество в България. За главата на легендарния разбойник Шибил е обявена награда. Хитрият търговец Велико кехая измисля нечувана примамка за Шибил – собствената си дъщеря Рада. Шибил и Рада се вричат един в друг, като според разказвача на тази история смъртта е само праг, а любовта е вечност.

Поради големия интерес към „Шибил“ са предвидени и извънредни прожекции на филма в петък от 19:15 и в събота от 16:45. 

В 20:45 часа е началото на филма “Езерото на дивата гъска” на Дяо Инан. Предишният му филм “Черен въглен, тъмен лед” е отличен със „Златна мечка“ на международния кинофестивал в Берлин през 2014 г.  Преследван от закона, гангстерът Джоу Дзенон се запознава случайно с невинно изглеждащата Лиу Айай. Оказва се, че тя крие опасна тайна. Джоу е изправен пред екстремно изпитание на волята, принуден да избира между непознатата и семейството, което е изоставил. 

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. 

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?