49

Георги Найденов представя книга за войната в Украйна

Четири книги за войната в Украйна, за конфликтите в Афганистан и Карабах ще представи пловдивският журналист-международник Георги Найденов утре в 17.30 часа в „Арт хаус“ на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ № 65.

„Войната в Украйна – отново мъка и сълзи“, „Афганистан – гробница на империи“, „Афганистан – хаос и отчаяние“ и „Карабах – национални истории, национални съдби“ са новите творби на известния майстор на перото, който дълги години от своя половинвековен професионален път отдава за отразяване на конфликти от горещи точки на света.

На творческа среща под надслов „Войната и мирът” историкът, публицист и общественик Асен Димитров – Феликс ще въведе читателите в основните теми, които вълнуват Георги Найденов в книгите му за войната, за конфликтите в Близкия Изток, за отношенията между хората и лидерите. 

В новата си творба „Войната в Украйна – отново мъка и сълзи“ авторът разкрива генезиса на конфликтните точки в отношенията между Украйна и Русия. 

„Войната и мирът, както и гневът и помирението в ожесточения конфликт Украйна – Русия и като необходимост, освен извор на мъки и страдания носят заплаха и тежка участ за победените. Нека не губим вяра в човечеството. Според Махатма Ганди човечеството е океан. И ако няколко капки на океана са мръсни, океанът не се замърсява. Доверието е мъжество, верността – сила…“, се казва в книгата на Георги Найденов.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?