Георги Господинов представя книгата "В пукнатините на канона"

Новата книга на Георги Господинов - „В пукнатините на канона“, излиза от печат броени дни преди своята премиера на Празници на изкуствата Аполония. В нея писателят изследва внимателно и с чувствително око провинциите и перифериите на литературната история. Разказ за онова, което остава вън от кадъра, и за светлината, идваща от пукнатините на монументалното. 

Срещата с Георги Господинов е на 5 септември от 19 часа в двора на Художествената галерия в Созопол, като част от програмата на фестивала. По покана на Фондация „Аполония“ Господинов ще води и майсторски клас за творческо писане от 1 до 5 септември. 

На 7 септември от 18 часа в рамките на Алея на книгата София Георги Господинов ще се срещне с читатели и ще раздава автографи на щанда на Жанет 45 в книжна шатра 19, бул. Витоша. 

За книгата:

Как един български аероплан влита в историята на футуризма… Как се срещат литература и ботаника в Яворовите „Теменуги“? Какъв е случаят с единственото футуристко списание у нас „Кресчендо“ и кога провинцията ражда авангард? 

Защо социализмът е труден за разказване? И още – за следобеда на една идеология, за някогашните лексикони и виновното дете на късния соц. За невидимата литературна антология, скрита в последните български банкноти. И за една възможна история на тъгата в българската литература.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?