71
Следвайте ни

Георги Ганев чете любовна поезия на български и английски

viber icon

Благотворителен концерт и представяне на стихосбирка ще направят утре в Капана поетът Георги Ганев, китаристът Емил Соколов и перкусионистката Цветина Василева. Събитието започва в 19 часа на площадката между пекарната за кафе „Дюкянъ“ и уиски бар „Сандъкъ“.

Ганев ще представи любовна и еротична поезия. С музиката на Емил Соколов и Цветина Василева поетът ще представи стихотворения на български и английски, за които твърди, че са взели награди от литературни фестивали в София, Остин /Тексас/, Прага, Дъблин и Белфаст. Георги Ганев ще прочете 14 стихотворения.

Уличният пърформънс е бил планиран за 14 октомври, но тогава е отложен заради лошото време.

Събитието е част от поредица „Един бял вълк в Капана“, която цели да събере средства за децата на починалия през 2016 година троянски поет Ивайло Иванов. 

Георги Ганев е роден в Кричим, но през годините е живял в Троян, Велико Търново и Стара Загора. От 2000 година избира Пловдив за свой град. Той е известен преводач от английски и е автор на 5 стихосбирки. Пише стихове на български и английски. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?