Следвайте ни

Геймъри и фенове на аниме окупират Панаира

Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на едно от най-големите младежки събития през лятото под тепетата - Anime & Gaming Festival 2019. Фестивалът, който ще се проведе на 22 юни (събота) ще запознае гостите отблизо с японската попкултура и най-новото от света на гейминга.    

В един ден всички гости ще могат да се насладят на наситена програма от косплей (Cosplay), к-поп (k-pop), гейминг, работилнички, японски традиционни изкуства, демонстрации, лекции и много други. Тематични щандове на магазини от цялата страна пък ще предложат на посетителите много продукти, свързани с аниме и гейминг културата - манга, комикси, фигурки, тениски и много други.  

Специални гости на събитието ще бъдат косплей дуото MioMayo, които идват чак от Япония и са представители на Страната на изгряващото слънце в World Cosplay Summit за 2018. MioMayo ще имат панел на сцената, част от който ще бъде и представление с японски мечове. 

Ще се проведат и работилници по Pixel art, Кири-е, Оригами и Gunpla от майстори, които ще предизвикат участниците да си развихрят въображението.   

 

 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?