49

Галина Димитрова с дебютен албум - "Защото съм жена"

В края в месеца на жената излезе дебютният албум на очарователната Галина  Димитрова - „Защото съм жена“. Според почитателите на народната музика той е интересен и различен, завладяващ и енергичен.

„Защото съм жена“ съдържа 15 песни, 14 от които са авторски. За CD-то Галина Димитрова е работила с някои от най-изтъкнатите композитори и аранжори у нас: Стоян Джамбазов-Джемби, Здравко Георгиев, Красимир Гюлмезов, Румен Лозанов и Сашко Митковски от Северна Македония. За текстовете тя се доверява на Мариета Ангелова, Константин Пашкулев, Цане Петров. Самата изпълнителка е автор на някои от лириките, а стиховете към една от песните са на дъщеря й Симона Димитрова.

В албума са включени двете песни „Галена мома“ и „Луди-млади“, чиито видеоклипове вече се излъчват в едни от гледаните музикални телевизии у нас.

Четирите песни - „Пролет“, „Дай ми власт“, „Ванга ми предрече теб“ и „Пей ми, Пирине“, с които Галина Димитрова взе участие в последните две издания на престижния фестивал „Пирин фолк“ през 2021-ва и 2022-ра година, също са включени в CD-то.

Албумът е вдъхновен от българската жена и магията на нейната сила и красота. Но освен композициите, пресъздаващи своеобразна емоционална женска изповед, в него е включен и дует с легендарния фолклорен изпълнител Володя Стоянов. Двамата представят своята интерпретация на обичаната песен „Сестра кани брата на вечеря“.

Интересна и различна е последната песен в албума - „Български войник“. Композицията има шлагерно звучене и възпява силата и храбростта на военнослужещите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?