Следвайте ни

Галерист от Ню Джърси идва във "Възраждане"

viber icon

Художникът Веселин Куртев се завръща в Пловдив с първа самостоятелна изложба след повече от 20 години отсъствие. Тя ще е в галерия „Възраждане” и ще бъде открита на 22 юни от 18 часа. Изложбата носи названието „Вихрушката на живота” и ще продължи 3 седмици. 

Веселин бе уважаван преподавател в гимназията по Сценични кадри. Преди около 20 години се премести със семейството си в Съединените американски щати.

Там в град Ню Брансуик в щата Ню Джърси той има успешна галерия, която се казва „Арфа”. В нея излагат и много талантливи българи.

Тази изложба е първата му в Пловдив след толкова дългогодишно отсъствие от България. Това е втората му експозиция в галерия „Възраждане”.

„Картините му са типични за неговия почерк – фигуратив, потопен в абстрактни послания”, казва галеристката Красимира Алексиева.  

Веселин Куртев завършва Художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 завършва специалност „Живопис“ във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет, България. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?